Ingrediënten:
- 200g wortels, geraspt
- 15 dadels zonder pit
- 6 eieren
- 120 ml kokosolie, vloeibaar
- 50g gemalen kokosrasp
- 1 tl kaneel
- ½ tl zout
- ½ tl baksoda
- ¼ tl vanillepoeder
- 75g walnoten, grof gehakt (optioneel)
Frosting
- 1 pakje monchou
- 1 el geraspte sinaasappelschil
- 2 el sinaasappelsap
- 1 el ahornsiroop
Bereiding
- Verwarm de oven voor tot 175 graden Celsius en vet een springvorm in met wat kokosolie.
- Maal de dadels met 1 ei in de foodprocessor en maal tot een fijne pasta.
- Voeg de overige eieren, kokosolie, gemalen kokosrasp, kaneel, zout, baksoda en vanille toe en maal tot een glad beslag.
- Mix de wortels en evt. walnoten door het beslag tot deze er volledig in op zijn genomen.
- Schep het beslag in de springvorm en bak de taart in 40 minuten goudbruin en gaar.
Frosting
- Doe alle ingrediënten voor de frosting in de mixer en maal op een langzame stand tot een gladde massa.
- Bestrijk je taart ermee en zet in de koelkast tot je er lekker van gaat smullen!