Worteltaart

Ingrediënten:

  • 200g wortels, geraspt
  • 15 dadels zonder pit
  • 6 eieren
  • 120 ml kokosolie, vloeibaar
  • 50g gemalen kokosrasp
  • 1 tl kaneel
  • ½ tl zout
  • ½ tl baksoda
  • ¼ tl vanillepoeder
  • 75g walnoten, grof gehakt (optioneel)

Frosting

  • 1 pakje monchou
  • 1 el geraspte sinaasappelschil
  • 2 el sinaasappelsap
  • 1 el ahornsiroop

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 175 graden Celsius en vet een springvorm in met wat kokosolie.
  2. Maal de dadels met 1 ei in de foodprocessor en maal tot een fijne pasta.
  3. Voeg de overige eieren, kokosolie, gemalen kokosrasp, kaneel, zout, baksoda en vanille toe en maal tot een glad beslag.
  4. Mix de wortels en evt. walnoten door het beslag tot deze er volledig in op zijn genomen.
  5. Schep het beslag in de springvorm en bak de taart in 40 minuten goudbruin en gaar.

Frosting

  1. Doe alle ingrediënten voor de frosting in de mixer en maal op een langzame stand tot een gladde massa.
  2. Bestrijk je taart ermee en zet in de koelkast tot je er lekker van gaat smullen!